Brukte 16 millioner på oppussing

Publisert

Regjeringen har ikke spart på utgiftene når den har pusset opp flere departementsbygg eller kjøpt nye møbler og inventar til ministrene de siste årene. Saken vekker stor oppsikt i Spania, spesielt på grunn av at statsminister Rajoy i 2012 besluttet å fryse lønningene til offentlige tjenestemenn, fjerne den ekstra lønnsutbetalingen rundt juletider og innføre ansettelsesstopp i offentlig sektor.

Det var dagsavisen El diario som den 20.juli offentliggjorde informasjon om at den spanske regjeringen har brukt mer enn 16 millioner euro i rehabilitering og innkjøp av møbler for seks departementer. Regjeringen, som til vanlig maner til nøysomhet, får nå sterk kritikk for egen pengebruk.

Millionsummen utgjør investeringene som er gjort i løpet de siste tre årene av seks departementer, Uteniks-, Forsvars-, Utviklings-, Finans-, Utdanning og kultur-, og Landbruksdepartementet.

Oppfordrer til nøysomhet – pusser opp for millionsummer

Departementet som har brukt mest midler på oppussingsarbeid og innkjøpsordning for møbler er Finansdepartementet, og nettopp det departementet som stadig oppfordrer spanjolene til nøysomhet. Finansdepartementet har brukt nesten åtte og en halv millioner euro på oppussingsarbeider i 2012 og 2013..

Mesteparten av dette beløpet ble mellom 2012 og 2013 gikk til å utføre arbeider av ulike slag i kontorene til finansminister Luis de Guindos. Den dyreste renovering var utskiftingen av det elektrisitetsopplegget i hovedbygget i Paseo de la Castellana 162 (4,5 millioner), og renovering og optimalisering av plassen i samme bygg (2,7 millioner).

Avventer svar fra flere departementer

Det var den katalanske sosialisten Jose Zaragoza som i parlamentets spørretime krevde å få vite detaljene i oppussingsarbeidet som var blitt gjennomført fra regjeringens side. Parlamentsmedlemmet ønsket også klarhet i hvilke firmaer som hadde fått tildelt oppgavene, innkjøpsordninger og anbudsprosedyrer. Så langt har Zaragoza kun mottatt svar fra seks departementer, slik at den totale summen kan bli mye høyere.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter