Brann tvinger 9000 til å forlate hjemmene sine

Publisert

En fylling med flere millioner gamle dekk nær den spanske hovedstaden Madrid har stått i brann i flere dager. Tykk svart og giftig røyk strømmer opp fra fyllingen. Det var i løpet av natt til fredag 13. mai, brannen startet på fyllinga for gamle dekk utenfor den spanske hovedstaden Madrid. Det er ulovlig å kaste dekk, de skal resirkuleres og det er i EU en avgift knyttet til dette som utgjøre en del av prisen når man kjøper nye dekk.
9000 beboere i et leilighetskompleks en kilometer unna brannen er pålagt av myndighetene å evakuere når tykk svart og giftig røyk strømmer over Seseña. Røyken fra brannen har hengt over området i flere dager, og den sorte skyen kan også ses i Madrid, 30 kilometer unna. Brannen strekker seg over et område på over ett hektar, og myndighetene har satt i helikopter for å prøve å slukke brannen. Samtidig har man prøvd å begrense brannen med å skyve store mengder jord og sann over deler av dekkene. Omtrent 70 prosent av dekkene har blitt brent, men ilden anses for å være under kontroll. Det er ingen informasjon om skadde, og heller ikke om hva som forårsaket brannen. Men spanske myndigheter mistenker at den er påsatt. Man misteker det kan være økonomiske motiv for dette. Det er rett og slett billigere å bare brenne dekken fremfor å resirkulere dem i henhold til regelverket.

Gjennomkorrupt system
Anlegget har vært anmeldt og dømt for mange år tilbake, men ingenting har blitt gjort med saken. I Spania kan rettsprosesser ta mange år. Politikerne som ofte selv er anmeldt i korrupsjossaker har få motiver for å gi større ressurser til rettsapparatet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter