Bøyer seg for flyktningkrav

Publisert

Spania vil innfri EUs krav om å ta imot flyktinger fra Syria. Partido Populars regjering ville først reservere seg med et tak på under tre tusen mennesker, langt under kravet fra EU. Etter de siste dagers tragiske drukningsulykker utenfor kysten av Tyrkia og press fra Europakommisjonen har den spanske regjeringen imidlertid endret tonen. Utenriksminister José Manuel García-Margallo sier i en uttalelse torsdag 3. september at regjeringen er «fullstendig forberedt» på å ta sin del av ansvaret og oppfylle kvoten som Spania blir tildelt.

Europakommisjon har lagt frem et forslag om 120.000 flyktninger som skal fordeles på de forskjellige medlemslandene. Hvor mange av disse Spania eventuelt er villige til å ta imot ville landets utenriksminister García-Margallo ikke si noe om. I en uttalelse til media torsdag 3. september begrenset han seg til å bekrefte at Spania var forberedt på å oppfylle kvoten de blir tildelt. Etter alt å dømme blir det langt flere enn grensen på 2.739 mennesker som PP-regjeringen satt for noen dager tilbake, et antall som da var langt under det EU hadde bedt om. Regjeringen tar samtidig forbehold om hvilke betingelser man blir enige om under de pågående forhandlingene i Luxemburg.

Les også: Åpner hjemmene for flyktninger

Foto: Spanias utenriksminister José Manuel García-Margallo (Partido Popular).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter