Bord for én? Barcelonas restauranter avviser alenegjester

Publisert

Lokalbefolkningen blir stadig mer frustrert over restauranter som ønsker å tjene mest mulig penger på turister i den travle sommersesongen. Alenereisende som besøker Barcelona, kan snart gå sultne, ettersom enkelte restauranter har innført forbud mot å spise alene.

Uteserveringene er svært populære om våren og sommeren når millioner av turister strømmer til byen. Men det er dårlig nytt for de som spiser alene, for nå har restaurantene begynt å avvise dem til fordel for grupper som tjener mer penger.

I Barcelona sentrum har enkelte restauranter – hovedsakelig på Carrer de Blai, som er kjent for sine tapasbarer, og i bydelen Eixample – begynt å avvise enslige gjester.

Ifølge den spanske dagsavisen El Pais oppgir kelnerne unnskyldninger som at det er fullbooket, eller at de nekter plass på restaurantterrasser.

Alenegjester får dårlige bord og dårlige unnskyldninger

For folk som reiser og spiser alene, er det ikke uvanlig å få en kjølig mottakelse. Å bli plassert ved toalettet, på kjøkkenet eller til og med henvist til et bortgjemt hjørne er altfor vanlig.

Men også lokalbefolkningen i Barcelona merker nå turismens innvirkning på byens restauranter.

En av de lokale forteller til avisen at han prøvde flere restauranter samme kveld, men at han ble avvist av samtlige – til tross for at det var tomme bord.

“På den første terrassen jeg fikk bord, kom det raskt en kelner og sa at det var reservert. Det var det ikke. Så snart jeg reiste meg, satte en gruppe guiris (utlendinger) som sto bak meg seg ned”, forteller han.

På en annen restaurant fikk han beskjed om at han bare hadde 20 minutter på seg til å spise, og på den siste restauranten han prøvde, fikk han direkte beskjed om at terrassen bare var for grupper.

Hvorfor avviser restaurantene alenegjester?

Bakgrunnen for forbudet mot alenegjester er økonomisk. Et bord med flere gjester vil sannsynligvis bruke mer penger enn en som spiser alene. Og grupper av turister legger også igjen mer penger enn lokalbefolkningen.

Lokalbefolkningen blir stadig mer frustrert når restaurantene forsøker å tjene mest mulig på turister.

Mens de tidligere kunne sitte ute og ta en drink om kvelden eller en kaffe om ettermiddagen, får de nå nei.

I takt med at temperaturen begynner å stige om våren, tvinges innbyggerne til å tilpasse seg turistenes spisetider, og mange steder nekter å ta imot dem som ønsker en rask drink etter kl. 12.

“16.00 på ettermiddagen. Før vi går inn på MACBA (Museum for samtidskunst i Barcelona) vil vi ta en kaffe”, skrev journalisten Noemí Vilaseca i et innlegg på sosiale medier i juli.

“De serverer oss ikke kaffe på terrassen, for ‘det er tid for en aperitiff [før middagen, selvfølgelig]’.”

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter