Biskop ut mot lov om transseksuelle

Publisert

Valencia-biskop Antonio Cañizares er igjen ute med kontroversielle uttalelser om homofile, lesbiske og transseksuelle. Denne gangen gjelder saken en ny lov i skolen som skal styrke rettighetene til barn med kjønnsidentitetsforstyrrelser. Den 71 år gamle biskopen mener loven angriper det tradisjonelle og kristne synet på mann og kvinne og omtaler loven som “ondskap”. Cañizares har flere ganger tidligere havnet i medias søkelys for liknende uttalelser og ble i fjor anmeldt for hatefulle ytringer mot homofile.

Den nye regionale loven om transseksualitet i Valencia-skolen styrker barns rett til å ha den identiteten de selv og familien ønsker, selv om den er motsatt av individets somatiske kjønn. Dette innebærer blant annet rett til å hete noe annet enn det som står på dåpsattesten og selv velge hvilket toalett og hvilken garderobe de skal bruke. Loven gjelder allerede for offentlige skoler i Valencia, men blir nå pålagt halvprivate skoler, der de fleste er katolske.

Erkebiskopen Antonio Cañizares mener den nye loven representere en «ideologi om legning» der barna «indoktrineres» og omtaler det hele som «ondskap».

Ikke uventet skaper biskopens synspunkter sterke reaksjoner fra politisk hold. I en kommentar fra det valensianske regjeringspartiet Compromís betegnes uttalelsene som «apokalyptiske, aggressive og fullstendig upassende».

Cañizares har flere ganger havnet i medias søkelys for liknende uttalelser og ble i fjor anmeldt for hatefulle ytringer mot homofile.

Les også:

Biskop holdt minnestund for Franco

Biskop etterforskes for homohets

Likestilling: «uakseptabelt, forrædersk og destruktivt»

Erkebiskop antyder at abort er verre enn misbruk av barn

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter