Billigere å ringe fra Spania

Publisert

Fra og med den 1. juli blir mobilprisene innen EU-landene redusert med opptil 55 prosent. Kostnadene ved å bruke mobilen i et annet EU-land kommer til å reelt mye billigere fra og med neste måned.

Fra og med den 1. juli blir mobilprisene innen EU-landene redusert med opptil 55 prosent. Kostnadene ved å bruke mobilen i et annet EU-land kommer til å reelt mye billigere fra og med neste måned. EU opplyste 24. juni at fra juli måned blir roamingavgiftene i samtlige medlemsland redusert kraftig og på visse tjenester mer en halveres prisene. Det er spesielt datatrafikk som blir billigere. Prisene på nedlasting og internettsurfing reduseres med hele 55,5 prosent.

Pristak

EU innfører dermed et pristak som samtlige mobiloperatører må følge. Dette innebærer at teleselskapene maksimalt kan kreve 0,19 euro i minuttet for utgående samtaler og opptil 0,005 euro for innkommende samtaler. Maksprisen på å sende tekstmeldinger inne EU er satt til 0,06 euro per melding, mens prisen på internettbruk er satt til 0,20 euro per megabyte. I tillegg kommer momsomkostnadene i de respektive medlemslandene.

I tillegg skal mobiloperatørene kunne tilby spesielle roaminpakker i det landet du skal besøke. Det betyr at du kan sammenlikne ulike pakkeløsninger fra forskjellige mobiloperatører på forhånd og dermed velge den som passer best for deg.

Vil fjerne roamingavgiftene helt

Ifølge EU-kommisær Neelie Kroes er dette kun startet og i framtiden vil roamingavgiftene fjernes helt.

-Mot slutten av inneværende år håper jeg at roamingavgiftene kommer til å forsvinne helt. EU-parlamentet har gjort sitt, nå er det opp til medlemslandene å sluttføre arbeidet sier kommisæren i en pressemelding.

Siden 2007 har roamingavgiftene i EU gått ned med rundt 90 prosent.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter