Bekrefter skattejuks hos PP

Publisert

Spanske likningsmyndigheter bekrefter flere tilfeller av skatteunndragelse hos regjeringspartiet Partido Popular. Saken går tilbake til perioden 2006 til 2008 og gjelder forskjellige prosjekter som ble gjort for partiets hovedkontor i Madrid.

De aktuelle oppdragene skal være betalt svart med midler fra en pengebeholdning partiet i årevis har holdt skjult for skattemyndighetene og som man antar er kommet gjennom «donasjoner» fra partiets korrupte forbindelser. Forholdet har vært kjent lenge og fremgår av bokføringen av de doble regnskapene som ble avslørt i Bárcenas/ Gürtel-saken i begynnelsen av 2013.

Les også: PPs kasserer risikerer 42 års fengsel

Ett av oppdragene som er under etterforskning gjelder en større utbedringsjobb i partiets kontorlokaler i Madrid som ble tegnet av en spansk arkitekt, Gonzalo Urquijo. Oppdraget skal ha vært på til sammen 1,7 millioner euro (nærmere 15 millioner kroner). Betalingen ble aldri meldt inn til likningsmyndighetene, hverken av arkitekten eller av partiorganisasjonen.

I tillegg er det funnet bevis for flere andre prosjekter der det heller ikke er betalt skatt og der betalingen fra PP har skjedd utenfor partiets offisielle regnskaper. Som følge av skattemyndighetenes avsløringer vil saken bli anmeldt av den spanske stat gjennom statsadvokaten.

Les også: Politiet ransaket PPs partikontor

Foto: Partido Populars hovedkontor i Madrid.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter