Balearene vil ikke stille klokken

Publisert

Søndag 30. oktober skal klokken stilles en time tilbake. Det vil ikke Balearene være med på. Årsaken skal være at tapet av en time lys på ettermiddagen er uheldig blant annet for turistnæringen. Mer sol på kvelden betyr flere folk og større inntjening. Forslaget får støtte av turistnæringen på Costa Blanca.

Hva skal vi med sol klokken seks eller syv om morgenen, spør Alicante-avisen Información. Det vises til bransjeorganisasjonen for hoteller på Costa Blanca og Valencia-regionen Hosbec som støtter Balearenes forslag. Å stille klokken tilbake 30. oktober betyr at det vil bli mørkt allerede i sekstiden på kvelden. Der å frata turistene en time med sol, mener organisasjonen.

Den største protesten mot «vintertid» kommer imidlertid fra naboregionen Balearene. Solnedgangen på den lille øygruppen vil med den nye tiden være før klokken seks på ettermiddagen mange steder.

Det påpekes også at Balearene (med øyene Mallorca og Ibiza som de mest kjente) er hardere rammet av tidsendringen enn resten av Spania. Solnedgangen er for eksempel hele 50 minutter før enn byer vest i Spania som Lugo i Galicia.

Regionsparlamentet i Palma på Mallorca har derfor foreslått å beholde sommertid året rundt. I følge avisen El País støttes forslaget av samtlige lokalpartier.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter