Ba funksjonshemmet krabbe ombord

Publisert

En funksjonshemmet mann fra England skal ha blitt bedt om å krabbe ombord på et Ryanair-fly i Málaga. Mannen som etter alvorlig blodforgiftning for noen år siden måtte amputere begge bena skal ha kommet én time tidligere til gaten og bedt om spesiell assistanse. Mannen skal ikke ha fått lov til å bruke rullestol og ble i stedet bedt om å slepe seg ned to ramper, en trapp og inn på flyet.

Etter å ha nektet å følge Ryanairs oppfordring, måtte den funksjonshemmede mannen vente til hele boardingen av flyet var gjennomført før mannskapet bar ham ombord i båre. Ryanair nekter for at noe galt er skjedd. Selskapet beskylder mannen for å lyve og hevder at standard prosedyre for klienter med nedsatt funksjonsevne ble fulgt.

Mannen som i følge med sin kone og fire år gamle datter skulle hjem til Manchester, er ikke overrasket over at Ryanair nekter kjennskap til saken. Han vil etter dette ikke selv reise med Ryanair igjen, men håper at det irske lavprisselskapet endrer sin praksis overfor funksjonshemmede.

En talsperson for foreningen for funksjonshemmede i Manchester (Manchester Disabled People’s Access Group) sier til den britiske avisen The Mirror at Ryanair har historie for å diskriminere funksjonhemmede.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter