Åpner hjemmene for flyktninger

Publisert

Flere spanske byer går sammen om å danne et nettverk for å hjelpe flyktninger fra Syria. Bak initiativet står den nye ordføreren i Barcelona, Ada Colau, som for få dager siden annonserte at hun ville lage en liste over familier som var villige til å huse flyktninger eller hjelpe til på andre måter. Etter at ordfører Manuela Carmena i Madrid også har vist interesse for initiativet, har flere andre ordførere fra nye partiallianser på venstresiden i spansk politikk fulgt etter – deriblant Valencia, Zaragoza, Cádiz, A Coruña, Santiago de Compostela og Pamplona.

Ordfører Colau vil fredag 4. september holde møte med sin kollega i Madrid for å konkretisere prosjektet. Det er foreløpig uklart hvor mange flyktninger Spania skal ta imot. EU-kommisjonen har lagt frem et forslag om 120.000 mennesker som skal fordeles på de forskjellige medlemslandene.

Foto: Barcelona-ordfører Ada Colau (t.v) og Madrid-ordfører Manuela Carmena.

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter