Anklager dommeren for politisk spill

Publisert

Alicante-ordfører Sonia Castedo (PP) krever at rettssaken mot henne må starte. Den korrupsjonstiltalte ordføreren beskylder dommeren i saken for å drive et politisk spill ved å la etterforskningen trekke ut. I følge Castedo forsøker man å holde liv i saken uten at det finnes et eneste bevis på at hun har gjort noe galt og at målet kun er å skade hennes kandidatur ved lokalvalget i 2015.

Den 43 år gamle ordføreren står tiltalt for å ha lekket informasjon fra reguleringsplanen for utbygging i Alicante til entreprenøren Enrique Ortiz. Dette skal ha skjedd på et tidspunkt da planen ennå ikke var godkjent. Ordføreren skal også ha gjort endringer for å tilpasse planen etter utbyggerens ønsker. Til gjengjeld skal hun ha tatt imot bestikkelser i form av penger, gaver og feriereiser.

Høyesterett i Valencia bestemte i september 2012 at de ville gå videre med korrupsjonssaken. Domstolen mente at bevisene mot Castedo og hennes forgjenger Luis Díaz Alperi (PP) var så klare at saken måtte etterforskes videre. Kort tid etter ble det tatt ut tiltale.

Av bevismateriale finnes det blant annet en rekke opptak av telefonsamtaler som ordføreren har hatt med entreprenøren Ortiz og andre involverte i saken. Hun skal også ha mottatt en bil uten vederlag og gjentatte ganger ha reist på familieferie med Ortiz, reiser som skal ha blitt betalt av entreprenøren.

Ordføreren er imidlertid av en annen oppfatning. Hun hevder at saken er basert på «indisier, fortolkninger og beskyldninger» og at ingen har klart å demonstrere hvorfor hun i det hele tatt står tiltalt. I et intervju med det spanske nyhetsbyrået Efe sier Castedo at saken mot henne bevisst trekkes ut slik at den skal gå utover valgkampanjen hennes i regions- og kommunevalget i 2015.

Castedo har vært ordfører for Partido Popular i Alicante siden 2008. Hun er flere ganger blitt bedt om å trekke seg fra vervet på grunn av korrupsjon, men har blitt værende tross motstand fra en samlet opposisjon.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter