Angrer på uttalelser om homofile

Publisert

Spanias flaggbærer i Sotsji-OL, Javier Fernández, har måttet be om unnskyldning etter uttalelser om homofile. Den 22 år gamle kunstløperen sa rett før vinterlekene startet at lovene til vertslandet burde respekteres og at debatten om Russlands og president Vladimir Putins anti-homolovgivning kunne vente til senere. Kommentaren skapte sterke reaksjoner på hjemmebane med kritikk blant annet fra organisasjonen Observatorio contra la Homofobia som mente den olympiske komité i Spania burde ta affære og dementere uttalelsene. Fernández har etter det gått ut og beklaget hendelsen.

I intervjuet med El Mundo fredag 7. februar sier Fernández at «De olympiske vinterleker er sport og ikke politikk. Jeg har min mening og legger meg ikke opp det hver og en måtte tenke, men jeg tror, enten man liker det eller ikke, at man må respektere lovene til det landet man besøker. For meg er det heller ikke noe stort dilemma. Det er bedre om de homoseksuelle begrenser seg noe disse dagene under lekene og fortsetter med sine liv etterpå».

Den doble europamesteren beklaget uttalelsen senere samme dag og sa på sin Twitter-konto at han aldri hadde hatt noe imot homofile og at kommentaren han hadde gitt til avisen var tatt ut av sammenheng.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter