Amnesty støtter Garzon

Publisert

Det internasjonale samfunnet retter kraftig kritikk mot Spania for å ha suspendert dommer Baltasar Garzon fra sin stilling i Spanias nasjonale domstol fordi han innledet en etterforskning mot brudd på menneskerettighetene utført under Francoregimet i oktober 2008.

FN etterforsker Spanias manglende vilje til å ta et oppgjør med fascistdiktaturet, og en rekke land har innlevert klager angående prosessen mot Garzon. Det samme gjelder internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner, deriblant Amnesty International.

I organisasjonens siste årsrapport heter det seg at tiltalen mot Baltasar Garzon er ”skandaløs”, og at brudd på menneskerettighetene ikke kan omfattes av den spanske amnestiloven fra 1977.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter