Amnesty støtter Garzon

Publisert

Det internasjonale samfunnet retter kraftig kritikk mot Spania for å ha suspendert dommer Baltasar Garzon fra sin stilling i Spanias nasjonale domstol fordi han innledet en etterforskning mot brudd på menneskerettighetene utført under Francoregimet i oktober 2008.

FN etterforsker Spanias manglende vilje til å ta et oppgjør med fascistdiktaturet, og en rekke land har innlevert klager angående prosessen mot Garzon. Det samme gjelder internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner, deriblant Amnesty International.

I organisasjonens siste årsrapport heter det seg at tiltalen mot Baltasar Garzon er ”skandaløs”, og at brudd på menneskerettighetene ikke kan omfattes av den spanske amnestiloven fra 1977.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter