Alicante topp fem for shopping

Publisert

Alicante er kåret til den femte beste byen i Spania for shopping etter Madrid, Barcelona, Málaga og Valencia. Kåringen er gjort av det internasjonale konsulentfirmaet EY (Ernst & Young) som har levert en rapport om betydningen av turisme og shopping for økonomisk vekst i Europa. I følge selskapet har Spania fremdeles mye å hente på å gjøre landets shoppingverden mer attraktiv for besøkende. Alicante skal imidlertid være blant de fem byene som gjør det best og tiltrekker seg kjøpekraften som finnes i pengesterk turisme fra land som Kina, Mexico, USA, Marokko og Russland.

Rapporten fra EY viser at Spania ligger langt etter sine naboland på shopping-inntekter fra turisme, det vil si turisme fra land utenfor EU. Spania har til sammen 3 prosent av dette markedet i Europa, en inntektskilde som totalt er anslått til 50 milliarder euro i året. Spanias andel tilsvarer 1,6 milliarder euro. Med den rette satsingen kan i følge EY salget økes til 5 milliarder i løpet av de neste fire årene, noe de mener innebærer 50.000 nye arbeidsplasser.

Sammen med Madrid, Barcelona, Málaga og Valencia regnes Alicante som en by med stort potensial for å utvikle den kommersielle handelen og på den måten øke veksten og sysselsettingen. Antallet utenlandske turister som besøker Alicante hvert år skal være på rundt seks millioner.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter