Etter tre år i Spania følte Ranveig With fra Trondheim at tiden var inne for å ha noe å henge fingrene i. I løpet av fire måneder har arbeidsjernet investert i to spisesteder i Albir.
I disse dager åpner hun familierestauranten the Noggy Sheila & Aussies, sammen med sin forretningspartner Tony Irvine fra Australia.
Da Spaniaposten møtte de travle restauranteierne, var totalt fem mennesker i sving med sluttspurten.
Resultatet blir en nyoppusset familierestaurant i svart og hvitt inventar med totalt 78 sitteplasser ute og inne. Menyen er internasjonal og australsk.
Etter tre år i Spania følte Ranveig With fra Trondheim at tiden var inne for å ha noe å henge fingrene i. I løpet av fire måneder har arbeidsjernet investert i to spisesteder i Albir.
I disse dager åpner hun familierestauranten the Noggy Sheila & Aussies, sammen med sin forretningspartner Tony Irvine fra Australia.
Da Spaniaposten møtte de travle restauranteierne, var totalt fem mennesker i sving med sluttspurten.
Resultatet blir en nyoppusset familierestaurant i svart og hvitt inventar med totalt 78 sitteplasser ute og inne. Menyen er internasjonal og australsk.
Ranveig With forteller at de vil også servere typisk norske retter slik som kjøttkaker, lapskaus og vafler. I tillegg finner en hjemmelagde hamburgere, kengurubiff, salater, småretter og en variert grillmeny, for å nevne noe.
Lavkarbodiett
Kanskje det mest spesielle er lavkarbodiett- menyen.
– Jeg har en sønn på 19 år som har vært overvektig, og derfor har jeg fokus på helse. Etter at han begynte med en lavkarbo diett har han gått ned 38 kilo, forteller den engasjert trønderen.
– Siden jeg møtte denne norske kvinnen har jeg gått ned 25 kilo, humrer Tony og medgir at han føler seg ti år yngre. Han synes Ranveig er dyktig og brilliant, men innrømmer at de også har en del meningsutvekslinger. Ranveig på sin side forteller at Tony er svært strukturert og flink til å organisere arbeiderne, men at han ikke eier stil.
Ville ha noe å gjøre
Ranveig møtte Tony for ett år siden. Da drev han Aussies bar alene. Den lille baren var litt sliten og hadde godt av en ansiktsløftning, i følge noen av stamgjestene. I mars spurte den blonde trønderen Tony om han trengte en forretningspartner.
– Jeg sa det litt på spøk, men etter at jeg tok det opp for andre gang noe mer seriøst, så ringte han meg, forteller Ranveig med et smil.
Den aktive trønderen driver til daglig et hair extensions firma i Trondheim og her i Spania var hun bare ute etter å ha noe å “hekle” med, sier hun selv.
Spøk ble til alvor og etter to uker var navnet på Tonys bar forandret til Aussies & the Noggy Sheila. Tony forklarer at Noggy betyr norsk på australsk og Sheila betyr kvinne.
Baren ble pusset opp og dette var starten på Tony og Ranveigs felles forretningsvirksomhet.
Restaurant nummer to
For vel en måned siden spurte Ranveig sin nye partner om hvor han syntes den beste beliggenheten for en restaurant var i Albir. Han mente det var Bar Manhatten som lå i Albirs hovedgate, et par hundre meter fra Albirstranden. De sjekket ut stedet og det var til salgs. En måned senere er restauranten restaurert og dørene åpnet for publikum. Bar Manhatten skiltet er byttet ut med et skilt hvor der står the Noggy Sheila & Aussies og Tony spøker med at en ikke skal se bort ifra at de vil åpne enda en ny restaurant om en tre måneders tid.
Begge er skjønt enige om at så lenge det er morsomt, så fortsetter de.
Hemmeligheten bak suksess
-Hvis du legger litt arbeid i det selv, så fungerer det. Mange skrur av varmen og det er ikke bra for kundene. En må konstant forandre litt og pusse opp slik at gjestene forstår at en har tenkt å bli, hevder Tony.
– Du må være der selv. Vi er to, og en av oss kan derfor bestandig være på jobb, sier Ranveig.
Hun forteller at hun har jobbet siden hun var tretten år og at barn og jobb er livet hennes.
-Hvordan fordeler dere oppgavene? – Jeg eier ikke klasse, så Ranveig tar seg av menyer, kjøkken, layout og markedsføring. Selv driver jeg baren, sier Tony med et stort glis.
Han har tilbrakt de siste atten årene som barkeeper og er en ringrev i faget. I tillegg til eiernes medvirkning, har de ansatt fire kokker til deres to bar og spisesteder og de har alltid ekstrapersonell bak ølkranene. Kjøkkenet på den nyåpnede restauranten er større enn hva de har behov for og derfor har duoen bestemt seg for også å satse på catering. Radarparet forteller at the Noggy Sheila & Aussies, skal være en familierestaurant med barpriser og ikke noe rock and roll-sted.
Av Linda Jeppesen