Alarm-periode frem til 7. juni

Publisert

Den spanske regjeringen fikk 20. mai fornyet «alarm-perioden» med 15 nye dager frem til 7. juni. Statsminister Pedro Sanchez ønsket seg en fornyelse på 30 dager men kongressen godtok ikke en så lang «alarm-periode». Kompromisset som ble inngått gir Spania 15 ytterligere dager i «alarm».

Dagens krav om 14. dagers karantene for reisende inn til Spania utløper i det denne «alarm-perioden» utløper. Spania vil mest sannsynlig åpnes opp for vanlige turister i slutten av juni, dette i følge transport-minister Jose Luis Abalos. Visepresident Teresa Ribera har sagt hun tror det blir i juli en gang. Det som avgjører når Spania åpner grensene er smittesituasjonen man ser, derfor er det ingen helt klare svar ennå.

Maske er nå påbudt

Spania innførte 21. mai påbud om bruk av maske på steder hvor man ikke kan holde minimum to meters avstand. Påbudet gjelder ikke steder man spiser eller drikker.

Spania er “normal” i juni

Statsminister Pedro Sanchez annonserte i slutten av april at man i slutten av juni ville være tilbake til «normalen» i Spania. Dette da han la ut planen for nedskalering Spania nå følger fra fase 0 til fase 2. Hver av fasene estimerte han til å vare rundt to uker, avhengig av situasjonen i her provins. Mesteparten av Spania er i dag i fase 1 med unntak av blant annet Madrid som fortsatt er i fase 0 på grunn av situasjonen der.

Costa Blanca til fase 2, 1. juni

Valencia-regionen og med det Costa Blanca forventer å gå inn i siste fase før «normalen», fase 2, 1 juni.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter