Aircondition-bruk er mannssjåvinisme

Publisert

En byråd fra venstre-populistene Unidas Podemos i Alicante, avbrøt bystyremøtet fordi det etter hennes smak var for kaldt i rommet. At termometeret var satt på rundt 20 grader «er mikro-sjåvinsme gjentok byråden tre ganger.

– Vi synes det er kaldt her, dette kalles også mikro-sjåvinisme, avbrøt byråden fra Podemos mens hun spurte salen om de viste hva det var hun holdt i hånden. Papirene hun holdt var Alicante-kommunes plan for likestilling påpekte hun.

Alicantes ordfører kunne knapt tro hans ører da han ble anklaget for «mikro-sjåvinsime» og han ba byråden fra PODEMOS gjenta det hun ville si.

– At vi synes det er kaldt her, dette er litt-mannsjåvinisme. Nå som vi snakker om likestilling vil jeg påpeke dette fortsatte byråden i fullt alvor.

– Jeg regner med dette er en spøk, ikke sant svarte ordføreren.

– Nei, dette er dokumentert, du kan søke på det opp på internet når du vil svarte byråden fra PODEMOS.

-På internet kan du finne hva som helst, det er problemet. Svarte ordføreren som først strevde med å holde alvoret og roen i salen.

Ordførere lot representanten fra opposisjonen fremme sin klage i detalj.

– Det å sette temperaturen på air-condition-anlegget et sted mellom 24 og 27 grader ble etablert på 70-tallet med en middelaldrende mann som referanse. Dette må revideres ikke bare her i salen men alle steder, avsluttet Romero fra Podemos.

Ordføreren avsluttet med å si vi kan godt skru av air-condition-anlegget så vi kan gå mot større likestilling ved å alle svette sammen, før han påpekte at man gjerne kan snakke om gamle standarder for temperatur men «vær så snill å droppe en slik kategorisering av et tema».

Podemos er et relativt nytt parti som vokste ut av unge folks frustrasjon over kutt i offentlig sektor i kjølvannet av finanskrisen. Partiet er forkjemper for regional nasjonalisme, proteksjonisme og noe lettvindte løsninger på samfunnets problemer. Partiet har sin forankring på ytterste venstre-siden i spansk politikk.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter