9.000 husdyr tapt i Ebro-flommen

Publisert

Rundt 9.000 dyr skal ha gått tapt som følge av flommen ved elven Ebro i Zaragoza-provinsen. Fra slutten av februar og frem til mars har vannstanden i elven steget betraktelig grunnet sideelvene og snø- og issmeltingen i fjellområdene rundt Pyreneene. Regjeringen i Madrid fikk først kritikk for ikke å ta situasjonen alvorlig, men har etter det bevilget 11,5 millioner euro til de flomrammede. Sauer, kuer, griser, hester og andre husdyr skal være døde, store jordbruksområder ligger under vann og flere veier i provinsen er stengt. Omkring 1.500 personer er evakuert. Ebro er med sine 91 mil den nest lengste elven på den iberiske halvøy og renner fra Cantabria i nord til Middelhavet syd i Catalonia.

Foto: Ebros elvemunning ved Middelhavet, Tarragona, Catalonia.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...






Nyttig å vite:

Relevante nyheter