750 euros bot for bading på rødt flagg

Publisert

To personer i Xàbia nord på Costa Blanca ble mandag 1. august bøtelagt for bading på rødt flagg. Høye bølger gjorde at strendene langs hele kysten på tidspunktet hadde det gule flagget oppe. I Xàbia var imidlertid forholdene så vanskelige at det røde flagget ble heist. Tross forbudet om bading skal mange strandgjester ha beveget seg ut i vannet, noe som fikk politiet til å reagere. De to personene skal ha fått en bot på 750 euro, over 7.000 norske kroner. Badevaktene skal også ha måtte redde flere personer opp av vannet, skriver avisen El País.

I tillegg til det røde flagget skal redningstjenesten gjentatte ganger ha annonsert badeforbudet over høytaleranlegget. Da de to strandgjestene likevel gikk for å bade, ble de bøtelagt. Boten begrunnes med at overtredelsen ikke bare satte de to personenes liv i fare, men også skapte en farlig situasjon for badevaktene på stranden.

Politiet i Xàbia har også anmeldt en person for å ha brutt forbudet mot åpen ild. Vedkommende skal ha drevet med fyrverkeri og sendt opp raketter mindre en 500 meter fra et skogområde. Grunnet varmen og tørken i distriktet er skogbrannfaren for tiden vurdert som ekstrem. Det vil si nivå 3, det høyeste. I følge skogvernloven i Comunidad Valenciana (Ley Forestal) kan lovbruddet straffes med bøter opptil 18.030 euro (ca. 170.000 kroner).

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter