750 euro i bot for å tisse i havet…

Publisert

Brudd på reglene ved spanske badestrender kan koste deg dyrt. En av kommunene som har skjerpet regelverket denne sommeren er San Pedro del Pinatar i Murcia. Den populære feriebyen har fått spanske naturalister på nakken etter å ha innført forbud mot nudisme ved alle kommunens strender. I tillegg er alle former for ballsport, høy musikk og reservasjon av plass i strandlinjen forbudt. Og dersom du urinerer i havet risikerer du bot på 750 euro.

Den spanske foreningen for naturisme (La Federación Española de Naturismo) vil ikke lenger anbefale besøk ved badestrendene i San Pedro del Pinatar i Murcia. Årsaken er et nytt forbud mot nudisme ved alle byens strender, angivelig den eneste kommunen i Spania som har en slik regel. Foreningen mener kommunen har gått utover sin myndighet og betegner forbudet som ulovlig. Et eventuelt forbud mot nudisme berører fundamentale rettigheter, forhold som må reguleres ved nasjonal lovgivning, sier organisasjonen.

Det vises også til en avgjørelse fra EU-domstolen (Den europeiske unions domstol) som gjør forbudet ugyldig.

Det reageres spesielt, fordi San Pedro del Pinatar er kjent for sin nudiststrand La Llana som ligger i utkanten av byen ved naturparken La Salinas. Andre forbud av denne typen i Spania er gjort gjeldene for bystrender, men ikke som totalforbud for hele kommunen.

Les også: Forbyr nudisme i byen 


Strengest i Spania

Forbudet mot nudisme er imidlertid bare et av punktene i det nye regelverket. En rekke andre regler som forbud mot rekkertspill og andre ballsporter, høy musikk, urinering i havet og reservasjon av plass i strandlinjen kan straffes med bøter på 750 euro.

Reglene som gjelder fra og med 18. juli gjør kommunen til en av de strengeste i Spania med bøter opptil 3.000 euro.


Liknende regler andre steder

I hele Spania risikerer man sanksjoner dersom man ikke opptrer korrekt under soling og bading. Strandlivet er regulert ved nasjonal lovgivning, i kystloven av 1988 (Ley de Costas). Den enkelte kommune har imidlertid anledning til å fastsette egne og mer detaljerte regler.

Kommunenes regelverk reflekterer gjerne det mange vil anse som sunn fornuft, men enkelte steder skiller seg ut med mer uvanlige regler. Her er noen av forbudene som gjelder ved spanske strender:

Forbud mot fisking, surfing og annen utstyrsrelaterte aktiviteter i vannet.

Forbud mot å reservere plass i strandlinjen med parasoller, stoler, håndklær eller annet.

Forbud mot rekkertspill og andre ballsporter (dersom det er til bry for andre strandgjester).

Forbud mot å sove på stranden.

Forbud mot å campe på stranden.

Forbud mot nudisme.

Forbud mot hunder.

Forbud mot ambulerende salg av mat og drikke.

Forbud mot høy musikk.

Forbud mot alkohol.

Forbud mot seksuelt samkvem.

Forbud mot bruk av såpe ved strandens dusjer.

Forbud mot å kaste søppel. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter