70% av 20-åringer forstår ikke noe engelsk

Publisert

Flere relaterte nyheter

Syv av ti ungdommer kan knapt noen ord på Engelsk. 73.2% beskriver sine egne engelsk-kunnskaper som “tilnærmet null” i Valencia-regionen som inkluderer turist-regionen Costa Blanca.

Det er bare Galicia, i Nord-Spania, hvor det står dårligere til. 73.7% av ungdom til og med 20 år svarer at de ikke snakker engelsk i følge undersøkelsen utført av NIE, Instituto Nacional de Estadística.

Engelsk er ikke viktig

Valencia-regionen, inkluderer noen av Spanias viktigste turist-områder, som Costa Blanca, Benidorm og Torrevieja. Til tross for dette har myndighetene over lang prioritert engelsk-undervisning i skolene lavt.

Samtidig bruker både lover og ressurser på å fremme bruken av Valenciano. Barn på skoler i regionen må beherske både vanlig spansk (Castillansk) og Valenciano både skriftlig og muntlig. For å jobbe i offentlig sektor krever man at ansatte, om så være i helse-sektoren, kan fremvise Valenciano-kunnskaper både skriftlig og muntlig.

Dubbing av TV og kino

Spania har en lang historie med å vende fokus innover. Å dubbe filmer og tv-programmer fra engelsk til spansk var noe man begynte med under Franco-diktaturet. Ved å ha spanske skuespillere til å snakke over den originale talen kunne man fjerne og endre på fraser man mente ikke passet.

81.5% snakker ikke engelsk

På nasjonalt nivå står det enda verre til med høyere aldersgrupper. For de mellom 40 og 59 år svarer 81.5% at de ikke snakker noe engelsk.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...