29 millioner har besøkt Spania i år

Publisert

Spanias popularitet som reisemål ser ikke ut til å avta. Både 2013 og 2014 var rekordår for antall tilreisende til det solfylte landet, en tendens som ser ut til å fortsette i 2015. I følge det spanske industri-og turismedepartementets månedlige beregninger på grensepasseringer (Frontur) har hele 29,2 millioner personer besøkt landet så langt i år. Det innebærer en økning på 4,2 prosent sammenliknet med i fjor og det høyeste antallet noensinne registrert i første halvår.

Regionen Catalonia der Barcelona er hovedstad er landets mest besøkte med rundt 7,4 millioner tilreisende så langt i år. Deretter kommer Kanariøyene med 5,6 millioner, Balearene med 4,4 millioner, Andalucia med 4,0 millioner, Comunidad Valenciana der Costa Blanca hører hjemme med 2,7 millioner og Madrid med rundt 2,5 millioner. De resterende 2,5 millionene er fordelt på resten av landets regioner. Spania er det tredje mest besøkte landet i verden etter USA og Frankrike. De siste to årene har antallet tilreisende ligget på over 60 millioner.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter