23 års fengsel for drapet på pilegrim

Publisert

Mannen som i 2015 tilstod å ha drept amerikanske Denise Thiem på pilegrimsveien til Santiago de Compostela er dømt til 23 års fengsel. Drapet skal ha skjedd etter at kvinnen hadde gått seg bort. Senere ble det avslørt at drapsmannen hadde manipulert skiltingen langs veien for å tiltrekke seg pilegrimer. Gjerningsmannen skal etter drapet ha ranet kvinnen, kuttet av henne hendene og begravet henne ikke langt fra huset sitt i León.

Det brutale drapet på 40 år gamle Denise Pikka Thiem fra USA skjedde i april 2015. Kvinnen ble sist sett den 5. april. Etter fem måneder med etterforskning skal politiet ha arrestert Miguel Ángel Muñoz (41) for drapet, en lokal bonde i León-provinsen.

Den antatte gjerningsmannen skal først ha tilstått drapet, men trakk senere tilståelsen. Provinsdomstolen i León har imidlertid kommet frem til at mannen er skyldig, blant annet fordi informasjonen han ga ved tilståelsen gjorde det mulig for politiet å finne stedet der hun lå begravet.

Drapet skal ha skjedd etter at kvinnen hadde gått seg bort. Senere ble det avslørt at drapsmannen hadde manipulert skiltingen langs veien for å tiltrekke seg pilegrimer.

Gjerningsmannen skal etter drapet ha ranet kvinnen, kuttet av henne hendene og begravet henne ikke langt fra huset sitt i León. Det antas at lemlestingen var et forsøk på å gjøre det vanskeligere å identifisere henne.

Mannen skal også ha tatt pengene kvinnen hadde med seg på turen, 1.132 dollar, som han senere vekslet inn i euro ved en lokal bank.

I dommen fra 11. april er det også lagt vekt på at mannen endret adferd radikalt etter drapstidspunktet. Han skal ha endret utseendet og gått fra å ha en ustelt til en presentabel fremtoning. Han skal også ha sluttet å bruke mobilen og bare ringt fra butikker. Retten konkluderer med at mannen visste at han ble overvåket.

I tillegg til straffen på 23 års fengsel må den dømte betale erstatning til offerets etterlatte, satt til 120.000 euro til foreldrene og 30.000 til søsteren. I løpet av rettssaken skal 56 vitner være avhørt og 14 ekspertuttalelser skal være forelagt retten. 

Les også:

Santiago de Compostela – Fotsporene leder til Katedralen

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: