13 personer bekreftet døde i terrorangrepet i Barcelona

Publisert

13 personer er bekreftet døde i terrorangrepet i Barcelona der en varebil torsdag 17. august kjørte inn i folkemengden i gågaten Las Ramblas i sentrum av byen. Det utelukkes ikke at dødstallene kan stige i det rundt et femtitalls personer er skadet, flere av dem alvorlig. Politiet hadde torsdag kveld pågrepet den ene av gjerningsmennene.

Angrepet som skjedde rett etter klokken fem om ettermiddagen torsdag 17. august karakteriseres som et terrorangrep av spansk politi. Sentrum av Barcelona ble kort tid senere avsperret og butikker og restuaranter evakuert. Spanias statsminister Mariano Rajoy reiste samme kveld til den katalanske hovedstaden.

Politiet hadde torsdag kveld pågrepet en av gjerningsmennene og funnet en varebil nummer to i byen Vic rett nord for Barcelona. Den pågrepne, Driss Oukabir (28), er av marokkansk opprinnelse med lovlig opphold i Spania. Angrepet i Barcelona er det alvorligste terrorangrepet i Spania siden 11. mars 2004 da 191 mennesker ble drept og 1460 skadet i Madrid.

Les også: Minst ti drepte etter masse-påkjørsel i Barcelona

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter