13 døde i terrorangrepet i Barcelona

Publisert

13 personer er bekreftet døde i terrorangrepet i Barcelona der en varebil torsdag 17. august kjørte inn i folkemengden i gågaten Las Ramblas i sentrum av byen. Det utelukkes ikke at dødstallene kan stige i det et hundretalls personer er skadet, flere av dem alvorlig. Politiet pågrep torsdag kveld en antatt gjerningsmann. Den islamske staten (IS) skal ha påtatt seg skylden for angrepet. Natt til fredag avverget politiet et nytt angrep i Cambrils (Tarragona). Fem antatte terrorister skal ha blitt ble drept av politiet.

Angrepet i Barcelona, som skjedde rett etter klokken fem om ettermiddagen torsdag 17. august, karakteriseres som et terrorangrep av spansk politi. Sentrum av Barcelona ble kort tid senere avsperret og butikker og restuaranter evakuert. Spanias statsminister Mariano Rajoy reiste samme kveld til den katalanske hovedstaden.

Politiet hadde torsdag kveld pågrepet en av gjerningsmennene og funnet en varebil nummer to i byen Vic rett nord for Barcelona. En person skal også være pågrepet. Den islamske staten (IS) skal ha påtatt seg skylden for angrepet.

Angrepet i Barcelona er det alvorligste terrorangrepet i Spania siden 11. mars 2004 da 191 mennesker ble drept og 1460 skadet i Madrid.

Les også: Tretten drepte etter masse-påkjørsel i Barcelona

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: