10 funnet døde etter storbrann i Valencia

Publisert

Brannen, som slukte to boligblokker med 138 boliger i Campanar på under en time, kan ha vært elektrisk betinget og spredte seg uvanlig raskt på grunn av isolasjonsmaterialet som ble brukt til å feste aluminiumsplatene som kledde fasaden.

Flammer har slukt to leilighetstårn på Avenida del Maestro Rodrigo i bydelen Campanar like vest for Valencias historiske bydel i sentrum. Den tragiske hendelsen inntraff rundt kl. 17.11 torsdag ettermiddag da brannen i én etasje i bygningen raskt spredte seg til alle leilighetene. Mange av beboerne i bygningen ble fanget inne i hjemmene sine, og mange av dem gikk ut på balkongene sine for å tilkalle hjelp.

Brannen startet i åttende etasje, men brannårsaken er ennå ikke kjent. Regjeringens representant, Pilar Bernabé, har bekreftet at inspeksjonsteamene allerede har funnet ti lik inne i de to utbrente tårnene.

“Den første visuelle inspeksjonen er fullført, og vi kan bekrefte at det vitenskapelige politiet har funnet ti lik”.

Dette er den mest voldsomme brannen i Valencia noensinne. Etter timevis med arbeid har brannvesenet og kriminalpolitiet endelig klart å få tilgang til det indre av de to tårnene som ble ødelagt av flammene. Mer enn 150 personer er evakuert og flyttet til hoteller i byen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter