23.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
22 C
Las Palmas de Gran Canaria

Fuengirola og Los Boliches, Nordmenns førstevalg

Fuengirola har gått fra å bli erklært ubefolket til en stor turistby full av vakre strender, turister og et yrende folkeliv. Byen har lenge hatt sin skandinaviske skole og det norske innslaget i byen er merkbart, spesielt i bydelen Los Boliches. Bak turistfasaden skjuler byen en lang og spennende historie fylt med pirater, beitemarker for kameler og gamle ruiner.

Flyktet til Mijas
fuengirolaFuengirola har flere interessante severdigheter. De har en borg som viser rester etter iberer-punisk og fønikisk bosetting. I nærheten av denne borgen fant de en statue som nevner Suel som en romersk grunnlegger av byen.

I 1961 ble det funnet romerske bad og restene etter to romerske villaer hvor det ble funnet to nye statuer. En av disse kalles Venus av Fuengirola, og står nå plassert i byens museum.
Etter flere århundrer forandres byens navn fra Suel til Suhayl. Syhayl utviklet seg til å bli en stor plass med jordbruk og små landsbyer. En del av området ser også ut til å ha vært brukt til beitemarker for de mauriske herskernes kameler.

Leiebil på Malaga Flyplass? Se ukens tilbud på SpaniaGuiden.no

I middelalderen ble byen satt i brann og alle innbyggerne flyktet til nabokommunen Mijas. Suhayl lå i ruiner og navnet ble endret til Font-Jirola.

I 1511 ble stedet registrert ubefolket og landområdene som tidligere var underlagt byen, ble overført til Mijas. I det 17. århundret forsvant trusselen fra tyrkiske og marokkanske pirater som hadde herjet kysten. Folket trakk tilbake til Fuengirola for å bosette seg og stedet utviklet seg til en liten landsby.

I 1841 ble Fuengirola skilt fra Mijas. De fleste levde av fiske, jordbruk og handel med skip, frem til i 1960-årene da byen gikk inn i en turistboom som etter hvert utviklet seg til å bli et senter for nordmenn i Spania.

25 prosent utlendinger
I dagens Fuengirola er det lite som minner om fiskerlandsby og jordbruksbeiter for kameler.

fuengirola8
Langs strendene står det skyhøye hoteller, og langs strandpromenaden ligger en drøss med restauranter, barer, kafeer, sportsklubber og en større båthavn.
Nesten 25 prosent av byens 74.054 innbyggere er utlendinger, hovedsakelig fra Storbritannia, Irland, Finland, Sverige, men også veldig mange nordmenn.
Byen har en imponerende dyrehage med temaet tropisk regnskog. Dyreparken har spesialisert seg på å avle truede dyrearter, forskning på sjimpansegrupper og undervisning i tropisk regnskog.

I tillegg til den arabiske borgen Sohail, kan man se tyrefektingsarenaen og den gamle havnen som fremdeles brukes av lokale fiskere. Fuengirola kan også lokke med lokale delikatesser som fideos a la banda, fritert fisk, fiskespyd, malagasalat og Fuengirolakaker.

Over 3.000 soltimer
fuengirola4Fuengirola ligger midt mellom Malaga og Marbella, cirka 20 minutter fra Malaga flyplass.
De har en åtte kilometers lang kystlinje som turister fra hele verden vet å nyte.
Mange turister reiser til Fuengirola for å overvintre og det er ikke så rart. Byen har over 3.000 soltimer per år og en gjennomsnittstemperatur på 18 grader.
I tillegg til sol og bading kan man gå en tur gjennom gamlebyen som ligger ved Plaza de la Constituciòn. Litt nordover finner vi det gamle fiskeområdet Los Boliches, men områdene rundt er sterkt preget av turismen.

Fuengirola strand
Nettopp turistboomen har gjort at så mange turister kommer tilbake til Fuengirola. Byen er nemlig godt tilrettelagt for eldre, rullestolbrukere og barnefamilier som vil nyte sol og varme, året rundt.
Fakta:
– Fuengirola ligger i regionen Andalucìa.
– Fuengirola ligger 27 kilometer fra Malaga.
– Kommunen har 74.054 innbyggere.
– Fuengirola har 45 hotell, hvorav syv av disse har fire stjerner.
– Byen har flest aktiviteter pågående i sommermånedene. Da arrangeres middelaldermarked, festivaler og danseforestillinger.

Spanderer du en kaffe på redaksjonen?

Corona-krisen skadet våre annonsører såpass at de fleste ikke bruker penger på markedsføring nå. Dette blir langvarig da skaden på det norske næringlivet har stor i og med at de fleste nordmenn har blitt værende “hjemme” denne sommeren.

Vi ber om din støtte for å kunne bruke mer av vår tid på å holde deg oppdatert.

I steden for en betalingsmur har vi åpnet for ett frivillig abonnement. De som ikke er klare for det oppfordrer vi til å virtuell kopp kaffe på noen i redaksjonen nå og da.

Spanderer du på kaffen i dag?

leiebil i Spania

Trenger du leiebil til ferien i Spania?

Bruk SpaniaGuiden når du bestiller leiebilen så bidrar du også samtidig til SpaniaPostens som bringe gratis nyheter på norsk fra Spania. Avisen mottar «en kaffekopp» for hver leiebil som bestilles i 2020.

Fordeler med SpaniaGuiden:

  • Ingen forskuddsbetaling!
  • Pris-garanti! Finnes tilsvarende leiebil billigere, matcher vi prisen!
  • Gratis avbestilling!
  • Fri kilometer når du henter på Malaga eller Alicante-flyplass.
  • Gebyr for full refusjon av bensin-depositum inkl. i anvist pris.
  • Standard forsikring inkludert, utvidet forsikring er frivillig opsjon.
  • Flyplass-gebyr er alltid inkludert.
  • Nesten alle bilene er nye 2020 / 2019-modeller.

Se prisen for din her – husk at de større bilene fullbookes først, reserver i dag!

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Drept av vannscooter under ferien

En 31 år gammel turist omkom i en vannscooter ulykke på Costa del Sol. Mannen som var fra Holland hadde leid fartøyet...

Nytt helsesenter til Orihuela Costa

Rådhuset i Orihuela jobber for å få regionale myndigheter til å bygge en klinikk på Orihuela Costa. Rådhuset foreslår at de lar...

Nødsentral med utlendingskontor til Orihuela Costa

Nødsentralen blir på 4.700 m2 og vil gjøre livet for de som bor på Orihuela Costa langt enklere. Den...

Halvparten av flyene var «kansellerte»

Sammenliknet med forrige sommer var det i år bare halvparten så mange flyavganger til Spania juli måned. Det spanske...

Relaterte saker

Internasjonal vårfest i Fuengirola – Feria internacional de los Pueblos

I 2019 er det 25 år side man for første gang arrangerte «Feria internacional de los Pueblos» i Fuengirola. Tradisjonen tro fylles feria-plassen mellom...

Bioparc Fuengirola, dyreparken uten bur

I Bioparc Fuengirola lever dyrene gode dager i naturlige omgivelser. Tanken bak denne zoologiske hagen er at det er dyrenes behov det skal fokuseres...

Go Kart i Torrevieja, Benidorm og Fuengirola

Spanjolene elsker alle former for motorsport så det er ingen overaskelse at man på Costa Blanca har store og relativt billige Go-Cart baner både...

Barnevennlig med familien på siesta!

Family Siesta lever opp til navnet sitt. Et sted å slappe av og ha det gøy for hele familien. Norske Mona driver den vakre...

Norsk Forening Costa del Sol i Fuengirola

Gjennom snart 30 år har Norsk Forening Costa del Sol vært en klubb for nordmenn i kystbyen Fuengirola. Her har de møtt nordmenn med...
- Advertisement -