VOX ble største parti i Benahavís

Publisert

Det høyre-ekstreme partiet som glorifiserer Francos diktatur, fornekteter klimaendringene og vil stoppe utlendinger som «ikke passer inn» i Spania vant valget i den lille byen Benahavís som primært lever på nettopp innvandrere og turister fra andre land.

Benahavís ligger kort vei fra Marbella, Nueva Andalucia og Puerto Banús og bygging av ferieboliger for utlendinger er kommunens største inntektskilde. I byen som har under 8.000 innbyggere stemte 23.48% på partiet som huser Franco-nostalgikere og de som ønsker seg en «sterk Spansk stat». På nasjonalt nivå fikk partiet 10.26% oppslutning og 24 representanter fra partiet blir første høyreekstreme gruppe i Spansk politikk etter General Francos død.

Partiet er av de fleste i Spania «uønsket» på grunn av deres ekstreme synspunkter om kvinner, franco, innvandrere og miljøvern. Partiet som sier «Spania først» er åpenbart inspirert av Trump og har koblinger til Frankrikes Le Penne og andre europeiske ekstreme nasjonalister.

Bare innvandrere med «spansk» kultur

VOX ønsker blant annet å fjerne lover som er ment å beskytte kvinner mot vold og overgrep. Partiet sier slike lover er diskriminerende ovenfor menn. Partiet ønsker å stoppe innvandringen til Spania. Det er spesielt de som kommer fra ikke-latinske land og ikke snakker spansk man mener er uønsket i Spania. Bare de som kommer fra spansktalende land og som har vesentlig kulturelle likheter med Spania skal få komme.

Partiets økonomiske politikk går ut på å helt endre inntektskatten i Spania og å erstatte den med en flat skatt på 21%.

Korrupsjon i Partido Popular og Katalonia

Deler av oppslutningen rundt VOX henger sammen med partiets harde linje mot katalanske nasjonalister. PSOE har vært langt mer forsiktig i tonen ovenfor nasjonalistene da partiet er avhengig av støtte fra både baskiske og katalanske nasjonalister for å få styre. Spanias tradisjonelle høyreparti Partido Popular har sett sin oppslutning forsvinne i kjølvannet av et utall korrupsjonsskandaler, noe som til slutt felte tidligere statsminister Mariano Rajoy som ikke fikk sitte ut perioden han var valgt for etter et mistillitsforslag sommeren 2018.

Les også:

Nytt luksusprosjekt i Benahavís

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter