Vil innføre vann-rasjonering i Fuengirola

Publisert

Tiltaket vil bli innført om det ikke kommer noe regn den nærmeste tiden. Det vil det bli avbrudd i vannforsyningen i enkelte timer av døgnet.

Kommunen har allerede stengt alle dusjer i offentlige idrettsanlegg. Tidligere år har parkvesenet plantet julestjerner, noe de ikke gjør i år for å spare på vanningen.

Kommunen er sammen med det offentlige vannselskapet Gestagua i ferd med å utarbeide en tidsplan for avbruddene i vannforsyningen.

Byrådet har lansert en handlingsplan mot tørken, som blant annet omfatter arbeid for å fordele vannmengdene bedre. Ordføreren ber innbyggerne om å ta sitt “ansvar” i det som beskrives som en “svært bekymringsfull situasjon”.

På en pressekonferanse nylig appellerte Ana Mula til innbyggerne i Fuengirola:

“Situasjonen er i ferd med å forverres, og vi må alle gjøre vår del og være ansvarlige i måten vi bruker vann på, både hjemme, på jobb og i offentlige lokaler. Jeg ber dere om å være ansvarlige og gå foran med et godt eksempel slik dere alltid har gjort når situasjonen krever det.

For øyeblikket opplever anslagsvis 200 000 innbyggere på Costa del Sol, hovedsakelig øst for Málaga, daglige avbrudd i vannforsyningen på grunn av tørken.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter