Truet bilister med AK-47 på A-7 motorveien i Malaga

Publisert

Gjengmedlemmer som truet bilister med AK-47-gevær på motorvei A-7 i Malaga, er arrestert.
Guardia Civils operasjon Bodybad ble innledet etter at bevæpnede medlemmer av det kriminelle nettverket forsøkte å stjele en varebil og en bobil som kjørte på den sterkt trafikkerte veien mellom Granada og Malaga.

Spanias Guardia Civil har arrestert fire påståtte medlemmer av en gjeng som skal ha truet sjåfører med et Kalashnikov AK-47-gevær for å stjele bilene deres. De fire etterforskes for skadeverk, medlemskap i en kriminell organisasjon, ulovlig våpenbesittelse og narkotikasmugling.

Operasjonen startet i juli 2022 da bevæpnede medlemmer av banden forsøkte å rane en varebil og en bobil på motorveien A-7 mellom Malaga og Granada. Ofrene anmeldte hendelsen til politiet, og de antatte gjerningsmennene ble lokalisert.

Stjålet i Alicante

Det fulgte en politijakt som endte i Algarrobo i Axarquía, der de antatte gjengmedlemmene forlot kjøretøyene sine og flyktet til fots. Betjentene fant ut at de to bilene de kjørte i var registrert som stjålet i provinsene Murcia og Alicante, og at de hadde falske nummerskilt. Inne i bilene fant betjentene et AK-47-gevær og hasj.

Etterforskningen knyttet de mistenkte til syv andre forbrytelser i provinsene Alicante, Murcia og Malaga. Omstendighetene var svært like, og de nye sporene førte til identifisering av de fire antatte medlemmene av nettverket.
Retten i Torrox

Arrestert i Murcia

Etter nesten ett års etterforskning arresterte politiet de mistenkte i byen Cieza (Murcia) 17. mai, hvor de også ransaket hjemmene deres.

Saken behandles nå i retten i Torrox, der de fire mistenkte er tiltalt for å ha begått forbrytelser mot eiendom, for å tilhøre en kriminell organisasjon, for ulovlig våpenbesittelse og for narkotikasmugling.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter