Torremolinos vil forby ferieutleie uten egen inngang

Publisert

Et av de viktigste aspektene ved boligplanen er å “tillate forenlighet mellom boligbruk og turistbruk i samme eiendom eller gruppe av eiendommer, så lenge de ikke deler fellesarealer eller tjenester”. Med tjenester mener kommunen ting som strøm og vann.

Det blir ikke mulig å bruke et hus eller en leilighet for turistutleie uten separat inngang og egen måler for strøm og vann. I et slikt scenario er det for eksempel ikke mulig for gjestene å bruke det felles svømmebassenget i et boligkompleks.

På samme måte vil de lokale myndighetene gjennomgå byggetillatelser og ansvarserklæringer knyttet til turistbruken av en eiendom hvert femte år, uavhengig av beskatningen av eiendommen i utgangspunktet.

Det er også lagt opp til en periode på seks måneder for eiere av eiendommer beregnet på turistbruk for å tilpasse seg gjeldende regelverk.

Detaljert studie av tilbudet

Planen som Torremolinos har kunngjort, innebærer også at det skal etableres en maksimal tetthet av turistboliger, som vil bli avgrenset i byplanleggingen hvis det oppdages at det er mangel på boligeiendommer i disse områdene. Ordføreren sa at det er nødvendig med en forutgående studie for å kunne gjøre dette, ettersom det ikke finnes en analyse av de ulike bydelene som kan avdekke at noen har større etterspørsel fra turister enn andre.

Disse kommunale tiltakene vil gå hånd i hånd med en annen av ideene som ble kunngjort, denne gangen i samarbeid med Junta de Andalucía, for eksempel opprettelsen av et geolokalisert kart som vil gjøre det mulig å vite hvor turistinnkvarteringene befinner seg for “bedre kontroll, tilbud for å unngå metning og som turistinformasjon”.
Offentlige boliger

Ordføreren kunngjorde også at når reserven på 25 395 kvadratmeter for bygging av offentlige boliger er garantert i opptil seks områder i kommunen, som La Leala, El Pinillo og noen deler av El Calvario, vil det være mulig “på kort sikt, tre eller fire år”, for rådhuset å bygge 214 boliger. Målet er at dette boligområdet skal legges ut på markedet som VPO (subsidierte sosialboliger). Del Cid påpekte at det er planlagt en andre fase av denne typen eiendom, bestående av ytterligere 144 boliger, denne gangen på mellomlang sikt, fem til åtte år. “Dette betyr totalt 358 boliger i løpet av de neste ti årene, noe som utvilsomt vil bidra til å avhjelpe noen av problemene med tilgang til boliger”, sa hun.

“Det er viktig at boligbyggingen budsjettmessig blir et spørsmål om offentlig infrastruktur, og for å gi denne impulsen større smidighet, kan den offentlig-private formelen være en god idé”, la ordføreren til. På spørsmål om muligheten for at det kan bygges offentlige boliger på bare tre år, påpekte hun at dette løftet for offentlige boliger allerede har blitt utforsket med selskaper i sektoren.
Misnøye med statens lovverk

Gjennom “Vivir Torremolinos” ønsker kommunen å legge frem forslag om å endre loven om offentlige boliger, som ifølge Del Cid “har skapt usikkerhet når det gjelder langtidsleie, noe som går ut over tilbudet av denne typen boliger”. Hun sa at Vivir Torremolinos er åpen for innspill gjennom Torremolinos Despega-søknaden: Tanken er å få inn så mange forslag som mulig for å gjøre strategien så effektiv som mulig.

Del Cid uttrykte også tilfredshet med de skritt som er tatt i retning av å opprette et “permanent forum for tilgang til bolig, utleiesikkerhet og forbedring av mobiliteten i kommunen”. Forumet vil samle universitetseksperter og representanter fra offentlig og privat sektor for å utarbeide periodiske diagnoser om behovene for beboelighet og turisme.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter