Tørke på Costa del Sol: Rådhuset stenger 40 fontener for å vanne grøntområder

Publisert

Rådhuset i Marbella kommer til å stenge av vannet fra kommunens 40 fontener for å “bruke disse vannressursene til vanning av grøntområder, “slik at ingen liter går til spille“. Dette ble kunngjort av rådmannen i området, Diego López, som forklarte at anslagsvis 1450 kubikkmeter vann vil bli brukt til dette formålet. Rådmannen minnet om at Junta de Andalucía den 24. oktober erklærte at det råder en alvorlig og eksepsjonell tørkesituasjon på den vestlige Costa del Sol, som inkluderer Marbella. Av denne grunn har rådhuset iverksatt en rekke tiltak, hovedsakelig rettet mot å redusere vannforbruket for å nå målet om 20 % besparelser, påpekte han.

I den forbindelse forklarte han at tiltakene inkluderer et forbud mot vanning og vanning, fylling og påfylling av svømmebassenger, stenging av hydranter og dusjer og utelukkende bruk av fontener til konsum. “I tillegg stenger vi nå av prydfontene i kommunen”, sa han, og presiserte at de i tillegg vil bli brukt til å utføre vedlikeholdsarbeid på dem, for eksempel maling av innvendige og utvendige kar, vanntetting for å forhindre lekkasjer og sprekker, flislegging, reparasjon av motorer, kontroll av de hydrauliske og elektriske kretsene i hver fontene og tilpasning til de nye legionellabestemmelsene.

Rådmannen presiserte også at alle de kommunale fontenene “har resirkuleringssystemer, men dette forhindrer ikke fordampningstap, lekkasjer på grunn av filtrering eller vind der vindmåleren ikke fungerer, og det er derfor dette tiltaket er vedtatt”. “Vi forstår at dette er et godt tiltak, og at vi i tillegg må utnytte situasjonen til å utføre viktig arbeid som vedlikehold, forbedring og tilpasning til det nye regelverket”, sa rådmannen. På samme måte påpekte López at “på dette tidspunktet åpner det seg et mulighetsvindu, virkningen det kan ha på andre tidspunkter med mange besøkende reduseres, og naboene blir plaget så lite som mulig”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter