Tilintetgjørings-leir for hunder og katter i Torremolinos

Publisert

Mer enn to tusen dyr som ble slaktet på pinefullt vis, luksusreiser og hundretusener av euro brukt til private formål… Dette er ingrediensene til en av de største dyremishandlings-sakene som er avdekket i Spania.

Den rettslige odysséen til Parque Animal, det falske dyrehjemmet i Torremolinos der hundrevis av hunder og katter ble avlivet for penger, har vart i nesten femten år.

Carmen Marín ble hadde tjent store beløp, over flere år, på å ta betalt for å “ta vare på og omplassere” dyr som raskt ble drept og kremert, med regning for sistnevnte rutine sent til rådhuset i Torremolinos.

Saken, som har fått ringvirkninger på tvers av landegrensene, har så langt resultert i to fengselsstraffer for Carmen Marín, presidenten i denne foreningen, for underslag, falsk dokumentasjon og dyremishandling. Dette er nøklene til en av de mest alvorlige sakene om dyremishandling som er avdekket i Spania.

Hva er Parque Animal?

I teorien var det en ideell forening. Den ble grunnlagt i 1996 og hadde som formål å samle inn forlatte dyr og finne ansvarlige eiere som kunne gi dem nye hjem. Flere år senere ble det opprettet en kennel og et dyrehelsesenter. Organisasjonen ble finansiert av donasjoner fra medlemmene og overskuddet fra kennelen, og i tillegg mottok den rundt 27 500 euro hvert år fra Torremolinos rådhus, som eide tomten. De tok også betalt av privatpersoner for å ta imot dyrene.

Hva var det som skjedde?

I juni 2010 innledet Guardia Civil en etterforskning etter en klage om dyremishandling fra en veterinær som hadde jobbet i foreningen. Den ansatte fremla flere opptak gjort med mobiltelefon for å bevise at dyr ble avlivet i stort omfang og på uberettiget grunnlag. I en knusende rapport rapporterte Seprona at de under et overraskelsesbesøk i internatets lokaler fant frysere med 44 katter, sju hunder, en måke og to kasser med oppskåret kjøttavfall.

Noen av disse dyrene “hadde ikke dødsstivhet”, så de hadde vært nedfrosset før de døde. I søppeldunken “lå det to døde katter i plastposer og farlig sanitæravfall”. Guardia Civil beslagla også fem fakturaer, som var sendt til rådhuset i Torremolinos, for kremering av 702 dyr (hunder og katter) mellom 30. april og 31. august 2010. Agentene var “forbauset over det høye antallet dyr som ble brent i løpet av bare fem måneder”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter