Strendene i Fuengirola trenger «påfyll»

Publisert

Den siste høst-stormen, 19.-21. november tok med seg store mengder sand fra stranden i Fuengirola. Rådhuset i Fuengirola ber nå får tredje gang de regionale kyst-myndighetene «Demarcación de Costas» om påfyll av sand.

Ansvarlig byråd i Fuengirola sier kommunen «litt om litt» får sine strender redusert i størrelse som følge av havet og vindens effekt. Området hvor dette nå er tydeligst er ved moloen hvor strand-restauranten Rancho Playa ligger i tillegg til området nedenfor fiske-havnen. Strendene er turist-byens største trekkplaster.

Spanske rådhus kan ikke uten autorisasjon fylle på strendene. Det må gjøres med bestemte metoder og ved bruk av «steril» sand som i minst mulig grad forurenser eller introduserer plante eller dyrearter fremmed i området.

Tap av masse på spanske strender skjer regelmessig og i økende grad som følge av utbygging av strandsonen. Boliger og veier er plassert for nære sjøen noe som hindrer strandlinjens naturlige bevegelser. Vegetasjon i strandsonen er borte noe som gjør at naturlige sanddyner ikke lenger kan bygges opp. Samtidig har det store antallet moloer og havner endret hvordan strømmer påvirker kysten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter