Starter arbeidet som skal stanse oversvømmelser i Fuengirola

Publisert

Paseo Rey de España-prosjektet til 7,3 millioner euro har i mange år vært etterspurt av beboere og næringsdrivende. Området langs strandpromenaden rammes regelmessig av oversvømmelser i forbindelse med kraftig regnvær.

Rådhuset i Fuengirola har kunngjort at det lenge etterlengtede arbeidet med å installere et nytt integrert kloakksystem i Paseo Rey de España i Torreblanca endelig er i gang. Prosjektet til 7,3 millioner euro, som er finansiert av den regionale regjeringen, skal forhindre oversvømmelser i området i perioder med ekstremvær.

Systemet, som skal gjøre det mulig å samle opp regnvann mer effektivt, har vært etterspurt i mange år av beboere og næringsdrivende i området, som jevnlig rammes av oversvømmelser i forbindelse med kraftig regnvær.

Tiltaket var et valgløfte fra byens ordfører, Ana Mula, i valgkampen i 2019, og nå har planene endelig fått grønt lys fra Junta de Andalucía.

“Vi har jobbet i årevis med å forbedre infrastrukturen i Fuengirola, og vi har klart å fjerne alle de svarte flekkene i bystrukturen. Men utskiftingen av det nåværende, omfattende sanitær- og forsyningssystemet har ikke blitt godkjent av de regionale myndighetene”, sier Mula.

Ordføreren forklarte at det ble gjort forsøk på å finne midlertidige løsninger, som for eksempel å installere flere evakueringspunkter for overvann.

Mula sa at det “paradoksale” med arbeidet for å forhindre oversvømmelser er at det skal utføres midt i en ekstrem tørkeperiode.

Rådhuset har varslet at hvis det ikke kommer regn snart, vil de begynne å gjennomføre planlagte vannkutt i hele kommunen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter