Sanden på stranda har “feil farge”

Publisert

Sammenslutningen av små og mellomstore bedrifter i San Pedro, like vest for Marbella, har uttrykt sin bekymring som følge av at rådhuset har fylt på med ny sand på strendene.

Det er rødtonen til sanden skaper mye kritikk blant naboer og butikkeiere.

Apymespa påpeker at til tross for offisielle uttalelser som forsikrer om kvaliteten og egnetheten til materialet som brukes, “fra sanddynene i Elvira-området”, er virkeligheten slik den oppfattes av medlemmer av kollektivet, naboer, butikkeiere og strandbrukere, “svært forskjellig”.

Den massive utbygningen av strandsonen i Spania har skapt store problemer med erosjon av strendene som er så viktige for turist-økonomien.

Redd for flekker

Materialet, som alle beskriver som “rødlig jord”, har skapt bekymring fordi det har en tendens til å lage flekker på “hud og tekstiler, noe som kan ha en negativ innvirkning på den forestående sommersesongen for turister”.

På bakgrunn av denne situasjonen har Apymespa formelt bedt om å få tilgang til de tekniske rapportene som tilsynelatende bekrefter kvaliteten på de dumpede massene.

De ber også om detaljert informasjon om selskapet som har hatt ansvaret for arbeidet, materialets nøyaktige opprinnelse og de totale kostnadene for operasjonen.

I tillegg har de bedt om å få sammenligne disse rapportene med sand som tradisjonelt “sprer seg naturlig på strendene våre, for å kunne foreta en objektiv vurdering av egnetheten til materialet som er brukt”.

Foreningen påpeker at den “søker å forstå de tekniske årsakene” som har motivert valget av dette materialet i stedet for andre som ligner på de naturlige bidragene fra fluviale tilslag.

Apymespa benytter også kommunikéet til å “takke” rådhuset i Marbella for samarbeidet og “et raskt svar” som bidrar til “åpenhet og gjensidig forståelse, og dermed sikrer attraktiviteten og sikkerheten til strendene våre, noe som er avgjørende for den lokale økonomien”.

Den 24. mai startet ordførerens kontor i San Pedro Alcántara arbeidet med å hente mer enn 6 400 tonn sand til strendene for å forberede starten på sommersesongen.

Kontroversen ble forsinket på grunn av den rødlige fargen på sanden, som ligner på den som ble lagt på strendene i Marbella før påske.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter