Russland vil etablere nytt «Vinterpalass» i Malaga

Publisert

Representanter fra vinterpalasset «Hermitage» i Sakt Petersburg har opprettet dialog med rådhuset i Malaga om etableringen av et museum.

Russerne ønsker å etablere en ny filial av museet i Malagas havneområdet. Her vil man stille ut noen av de utallige kunstverk og skatter man i dag må til Russlands gamle hovedstad for å beskue. I denne runden handler samtalene om mulige tomter hvor man kan bygge et nytt stormuseum. Russerne ønsker primært en tomt i haveområdet ved siden av det planlagte konsertbygget.

Museet «Hermitage», for mange kjent som vinterpalasset, er en samlig av kunst, arkeologiske objekter, mynter, smykker og mye mer fra orienten, gamle Hellas og Roma i tillegg til Egypt. Blant maleriene er kunstverk fra El Greco, Leonardo Davinci, Rembrandt, Rafael m.m.

Man har forsøkt å få til et liknende prosjekt i Barcelonas havneområde Ciudad Condal men katalanerne har til nå vist lite velvilje til kulturprosjektet. Derfor søker russerne nå etter alternativer i andre spanske storbyer. I tillegg til Malaga vurderer man Valencia, Sevilla og Madrid samt Portugals hovedstad Lisboa.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter