Nytt Corona-utbrudd i Malaga-provinsen

Publisert

På et mottaks-senter for Røde Kors i Malaga er det nå 89 som har testet positive for Corona-viruset. Dette er den største antallet nye smittede man har sett siden ned-eskaleringen i regionen.

Det er også bekreftet 50 nye smittetilfeller i Huesca. Dette er dagsarbeidere som er knyttet til jordbruket i området. Mer en 10.000 personer reiser hvert år til dette området i Huesca for å ta midlertidige jobber i jordbruket. Mange av dem bor tett sammen under enkle kår. Her plukker de kirsebær, aprikos og andre typer frukt.

De som bor på Røde-kors senteret i Malaga er hovedsak er flyktninger og immigranter som ikke har ressurser til å ordne egen bolig. Den første som testet positiv på senteret i Malaga var en Røde-Kors ansatt som hadde i forveien hadde vært på reise på Kanariøyene. Vedkommende dro til en helse-klinikk med feber og symptomer som kunne være Corona-viruset. Forholdene på senteret er dårlige, det er trangt og vanskelig å holde tilstrekkelig avstand og hygiene. I likhet med andre institusjoner som fengsler og eldre-hjem, har smitten spredd seg raskt.

De dramatiske tiltakene spanjolene satt ut i live gjorde at Spania gikk fra å være blant de verst rammede i Europa til å bli et av de sikreste. Spesielt regionene langs kysten i Malaga og Alicante ble relativt lite rammet av viruset. Myndighetene dedikere nå store ressurser til testing og å spore opp både smittekilde og hvem andre som kan ha blitt smittet når nye tilfeller oppdages.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter