Nytt Corona-utbrudd i Malaga-provinsen

Publisert

På et mottaks-senter for Røde Kors i Malaga er det nå 89 som har testet positive for Corona-viruset. Dette er den største antallet nye smittede man har sett siden ned-eskaleringen i regionen.

Det er også bekreftet 50 nye smittetilfeller i Huesca. Dette er dagsarbeidere som er knyttet til jordbruket i området. Mer en 10.000 personer reiser hvert år til dette området i Huesca for å ta midlertidige jobber i jordbruket. Mange av dem bor tett sammen under enkle kår. Her plukker de kirsebær, aprikos og andre typer frukt.

De som bor på Røde-kors senteret i Malaga er hovedsak er flyktninger og immigranter som ikke har ressurser til å ordne egen bolig. Den første som testet positiv på senteret i Malaga var en Røde-Kors ansatt som hadde i forveien hadde vært på reise på Kanariøyene. Vedkommende dro til en helse-klinikk med feber og symptomer som kunne være Corona-viruset. Forholdene på senteret er dårlige, det er trangt og vanskelig å holde tilstrekkelig avstand og hygiene. I likhet med andre institusjoner som fengsler og eldre-hjem, har smitten spredd seg raskt.

De dramatiske tiltakene spanjolene satt ut i live gjorde at Spania gikk fra å være blant de verst rammede i Europa til å bli et av de sikreste. Spesielt regionene langs kysten i Malaga og Alicante ble relativt lite rammet av viruset. Myndighetene dedikere nå store ressurser til testing og å spore opp både smittekilde og hvem andre som kan ha blitt smittet når nye tilfeller oppdages.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter