Marbella “frigjort” fra maurerne

Publisert

11. juni markerte Marbella at byens nøkler ble overlevert fra maurerne og Umayyad riket til Kong Ferdinand fra Aragon i Nord-Spania. Erobringen av Marbella foregikk fredfullt og uten kamp i 1485.

I Marbella er bare ruinene av det gamle palasset Alcazaba igjen samt restene av det kongelige sykehuset. Man markerer dagen med en prosesjon på femti personer ledet av kong Ferdinand på hest som intar Plaza de los narajos i Marbellas gamleby.

Spania hadde inntil denne perioden vært delt opp i en rekke mindre kongedømmer. Da dronning Isabel giftet seg med Ferdinand bestemte de to “kristne” monarkene at de ville erobre kongedømmene i syd, hvor i hovedpart maurerne regjerte i samfunn med mange muslimer, jøder og kristne. Etter erobringen av de kristne fra nord ble det slutt på mangfoldet og prosessen med å tømme det nye kristne Spania.

Les også: Moros y Cristianos – Kampen om Altea

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter