Malaga til Marbella: Ny toglinje foreslått for den spanske kysten som forbinder kystbyene

Publisert

Jernbaneeksperter har lagt frem en ny detaljert plan for hvordan Spanias jernbanenett skal utvides for å forbinde Malaga og Marbella med en linje gjennom den vakre Guadalhorce-dalen.

Gruppen har som mål å begrense reisetiden til maksimalt 45-50 minutter mellom kystbyene. Den nye ordningen vil også gi enkel tilgang til sykehuset og busstasjonen på Costa del Sol.

Gruppen av jernbaneeksperter har foreslått noen ulike alternativer for ruten:

Disse innebærer at toget kan passere innlands- og kystdestinasjoner som Mijas, Alhaurin de la Torre, Coin og Alhaurin el Grande, i tillegg til at det kan fortsette forbi Marbella til San Pedro Alcantara.

Ny toglinje kan løse boligproblemer

Den nye jernbanelinjen vil ikke bare komme turistene til gode. “Den [en toglinje] bidrar til å strukturere provinsen med tanke på folketallet”, sier lokomotivfører Pablo Marín til det lokale nyhetsnettstedet Sur på engelsk.

“Den løser boligproblemer fordi det er billigere å bo i innlandet, og den fremmer sosial integrering for folk som bor i avsidesliggende områder.”

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter