Kåret strandbaren på Costa del Sol med de beste sardiner på spyd

Publisert

For å feire denne emblematiske retten fra Malaga arrangeres det hvert år en konkurranse for å finne de beste “espetos”, altså grillspyd med sardiner. Konkurransen arrangeres av Malaga En La Mesa og sponses av Diputación Provincial og Sabor a Málaga.

Strandbaren er en institusjon langs kysten

Ingen som bor fast på Costa del Sol kommer til å spørre “Hva er en chiringuito?”, men det gjør kanskje en turist eller besøkende. I bunn og grunn er en chiringuito verken en strandbar eller en restaurant, det er litt av begge deler, men med en ekstra atmosfære, et tilfluktssted og en møteplass for venner og familier. Maten de tilbyr varierer, men en rett som ikke er til å forhandle om på menyen, er “espetos”. En enkel tilberedning av ferske sardiner som tres på spyd og stekes over kull, og som har blitt en ekte kunstform på Costa del Sol.

For å feire denne emblematiske retten i Málaga-provinsen arrangeres det hvert år en konkurranse for å finne provinsens beste espeto, organisert av Malaga En La Mesa og Diario SUR og sponset av Diputación provinsmyndigheten og Sabor a Málaga, med støtte fra Cruzcampo og Agrupación de Interés Económico Playas de la Costa del Sol (Chiringuitos de Málaga).

Av de 42 chiringuitos som deltok i år, stemte publikum på sardinene fra El Espigón de la Cala i Rincón de la Victoria, like ost for Malaga, som de beste, mens dommerne kåret Marina Playa i Torre del Benagalbón til kongen av espetos for andre år på rad.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter