Fuengirola og Benalmádena “slår sammen” sine strandpromenader

Publisert

Fuengirola kommune vil bygge en gangbro i tre som skal krysse El Jardín-bekken. Denne grenser til Benalmádena kommune og med det har man startet arbeidet med gangveien som skal gå langs hele kysten i området.

“I dag har vi signert det offisielle grunnarbeidet, slik at arbeidet offisielt har begynt. Disse vil bestå av etableringen av trekonstruksjonen som skal utgjøre broen, samt arbeidet med å lage ankringsplasser for den. Arbeidet vil være ferdig i løpet av sommeren”, forklarer ansvarlig byråd i Fuengirola.

Gangbroen blir 15 meter lang og 2,2 meter bred, og vil forbinde enden av Paseo Marítimo i Fuengirola med stranden i Benalmádena ved å krysse bekkeløpet som skiller de to byene fra hverandre.

Prosjektet omfatter også bygging av en rampe ved den siste rundkjøringen på Paseo Marítimo Rey de España for å komme opp på samme nivå som gangbroen. Dette innebærer at fortauet i rundkjøringen må utvides for å kompensere for plassen som opptas av den nevnte skråningen.

Investeringen for arbeidene beløper seg til 103 417,27 euro (ca. 10 000 euro mindre enn anbudsbudsjettet), og vil i sin helhet bli finansiert av Diputación de Málaga. Arbeidene vil ta 85 dager å fullføre, noe som er praktisk talt én måned mindre enn det som opprinnelig var planlagt i anbudsspesifikasjonene. Det er selskapet Nexo8, som har spesialisert seg på denne typen infrastruktur, som skal stå for ferdigstillelsen.

“Et av Diputaciónens store prosjekter er å gjøre det mulig for oss å gå langs kysten av Málaga, det vi alle kjenner som Senda Litoral (kyststien). Dette var allerede mulig i Fuengirola, som har en fantastisk strandpromenade, men det manglet riktignok et lite stykke for å knytte den sammen med Benalmádena. Dette kommer til å bli en realitet veldig snart”, forsikrer Martín.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter