Frifunnet: “Brøt seg inn” i leilighet for å gå på do og dusje

Publisert

Forretningsmannen fra Manchester fortalte en byrett at han på grunn av en språklig misforståelse trodde at den kvinnelige eieren av eiendommen hadde gitt ham tillatelse til å gjøre det, på grunn av hans pinlige situasjon…

En jury i en domstol i Malaga har i dag (onsdag 5. juli) frikjent en middelaldrende britisk mann for innbrudd i en leilighet i sentrum av byen.

Den 55 år gamle tiltalte, en forretningsmann fra Manchester, trodde at den kvinnelige eieren av leiligheten hadde gitt ham lov til å gå inn og dusje da han fikk diaré under en tur på byen i oktober 2021.

Mannen, som jevnlig reiser til Costa del Sol på ferie, “er en ‘gentleman’ som ved flere anledninger har fått ros av den britiske regjeringen for sine bidrag til veldedige formål”, sier hans advokat Juan Carlos Alcázar.

Forretningsmannen forteller at han den aktuelle dagen hadde tilbrakt dagen med å spise og drikke i Malaga sammen med noen venner. Ved tretiden om morgenen forlot han gruppen og begynte å føle seg uvel.

Mannen forklarte i retten at han fikk sterke smerter i magen. Det var folk på gaten, men han så ingen åpne etablissementer som han kunne gå inn i for å gå på toalettet.

Han forklarte i retten at han da la merke til en kvinne som kom ut av en døråpning og gikk bort til henne. “Is that your house?” spurte han henne på engelsk. Hun skal ha nikket. Ifølge advokaten spurte han henne om han kunne gå inn for å “lette på trykket” fordi han hadde store magesmerter og “ikke orket mer”.

Den britiske mannen oppfattet det som om kvinnen hadde gitt ham tillatelse til å gå inn i huset hennes, noe som ikke var tilfelle fordi hun ikke snakker engelsk. Hun hadde nemlig gått ned på gaten for å ta til motmæle mot folk som bråkte.

Mannen fant døren på gløtt og lyset på. Ifølge forsvarsadvokaten hadde han ikke engang tid til å gå på toalettet på grunn av symptomene, så han måtte dusje.

Da kvinnen kom tilbake, hørte hun lyden av rennende vann og skjønte at noen var inne i leiligheten, så hun låste døren og ringte det lokale politiet. Da politiet kom til stedet, fant de den britiske mannen inne i leiligheten mens han lette etter noen klær. Han ble arrestert, påsatt håndjern og varetektsfengslet for innbrudd.

Etter å ha hørt tiltaltes argumenter aksepterte retten hans forklaringer om at situasjonen var “pinlig” og at han ikke kunne finne et åpent etablissement på denne tiden av morgenen. Men hovedkonklusjonen var at han på grunn av språkvansker hadde forstått at eieren hadde gitt ham tillatelse til å gå inn, når hun ikke hadde det.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter