“Forlatte” parasoller og strandstoler skal fjernes

Publisert

Almuñécar på Costa Tropical følger Torrox’ eksempel med å fjerne forlatte parasoller og strandstoler.

Det dreier seg om ferierende som setter ut parasoller og strandstoler om morgenen for å “bestille plass” eller forlater tingene sine ved middagstid for å gå og spise, for så å dukke opp igjen etter kl. 18.00.

Å “reservere plass” ved å plassere parasoll og strandstol i vannkanten om morgenen er et vanlig syn på spanske turiststeder langs Middelhavskysten.

I Torrox har det vært forbudt i årevis.

For noen dager siden bestemte Almuñécar på Costa Tropical seg for å sette en stopper for fenomenet. “De har satt i gang en kampanje for å informere strandgjestene om at etterlatte parasoller og strandstoler vil bli plukket opp”, sier rådmann Lucía González i en pressemelding.

Kommunen gjør en myk start ved å sette et klistremerke på eiendelene med en tekst om at de vil bli fjernet ved neste anledning.

“Dette er ikke et nytt fenomen i kommunen vår, men vi kan ikke tolerere dette lenger, for alle er velkomne på stranden”, sier Lucía González.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter