Forbud mot mobil-telefon på skolen

Publisert

Fra nå av er mobiltelefoner forbudt i skoletiden i Andalucía. Forbudet gjelder også i friminuttene og i forbindelse med fritidsaktiviteter, men det gjøres unntak når det er berettiget for visse pedagogiske formål.

Tidligere i år oppfordret UNESCO til å forby mobiltelefoner i skolen. FNs kultur- og utdanningsorgan UNESCO slår fast at det finnes bevis for at overdreven mobilbruk er knyttet til dårlige skoleresultater, og at overdreven skjermtid har en negativ effekt på barns emosjonelle stabilitet.

Forbud er en måte å håndtere forstyrrelser i klasserommet på, forbedre læringen og beskytte barn mot nettmobbing.

Den andalusiske regjeringen har innført et forbud mot bruk av mobiltelefoner i løpet av skoledagen, som tolkes til å omfatte skoletiden, pauser og fritidsaktiviteter. Mobiltelefoner kan bare brukes når det er begrunnet i spesifikke pedagogiske formål.

Det kan være personlige forhold som gjør det nødvendig for eleven å bruke mobiltelefonen, noe som må etterspørres og bekreftes av skoleledelsen.

I veiledningen fra det regionale utdanningsrådet står det også at en elev som motsetter seg forbudet, må levere inn mobiltelefonen på skolens lærerværelse i nærvær av minst to lærere. Mobiltelefonen vil bli returnert til foresatte.

I løpet av inneværende skoleår vil myndighetene tilby spesifikke programmer for lærere og ledergrupper om digital sikkerhet og personvern. Foreldrene vil også få praktiske råd om hvordan barna kan bruke internett, mobile enheter og sosiale nettverk på en ansvarlig måte.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter