Markert økning i drap i Malaga-provinsen

Publisert

2018 ble et mørkt år for drapsstatistikken i Malaga-provinsen. Mens antallet drepte i 2017 var på 9 personer, gikk det i fjor opp til hele 21. Både Malaga by og Marbella har fått drapstallene fordoblet. Den dystre statistikken skyldes i følge politiet økt aktivitet blant rivaliserende narkobander.

Malaga og Marbella er som vanlig blant de mest utsatte stedene i statistikken. Utviklingen har imidlertid også vært negativ i Fuengirola, der antallet drapsforsøk er mer enn fordoblet i samme periode. Tallene er offentliggjort av det spanske innenriksdepartementet (Ministerio de Interior).

21 drepte i 2018 skal være det høyeste drapstallet på ti år på Solkysten (Malaga-provinsen). I oktober i fjor meldte politiet om en oppblomstring av blodige oppgjør mellom narkobander, med flere attentater og attentatforsøk.

Bombeeksplosjonene i Marbella og Benahavís i oktober i fjor inngikk i denne voldsbølgen. Utviklingen ble beskrevet som en voldsspiral i media, en situasjon som skal ha startet i narkomiljøene på forskjellige steder på Solkysten på vårparten i fjor.

Samtidig ble det sagt at kampen mot de kriminelle skulle skjerpes og at flere skulle arresteres. I et forsøk på å forklare volden, skilte politiet mellom problemer knyttet narkohandel mellom stabile forretningsforbindelser og situasjoner der de kriminelle hadde gått over til å livnære seg på å stjele fra andre narkobander. Sistnevnte type kriminalitet skal ha ført til langt mer vold, med rivaliserende narkobander som blant annet opererer med leiemordere.

Les også: Narkokrig på Costa del Sol

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter