Falske politibetjenter svindler hundeeiere med bøter

Publisert

Utenlandske hundeeiere beskyldes for ikke å plukke opp hundeavføring eller for ikke å registrere kjæledyrene sine. Dette er falske politifolk som kontrollerer utenlandske besøkende og turister med hund.

De veksler mellom spansk og engelsk og utgir seg for å være sivilkledde politifolk som har observert at hundeeieren ikke har plukket opp avføring eller ryddet opp etter hunden. De hevder også at det ikke finnes noen dokumentasjon på hunden, og at bøter venter.

Spansk presse rapporterer om tilfeller der hundeeiere har blitt truet med bøter på 500 euro, og en person som utga seg for å være politimann, viste frem falsk politilegitimasjon.
Annonse

Hundeeieren Janis, som har bodd på Costa del Sol i noen år, sier til avisen:

– “Jeg sa til ham at hvis dette er tilfelle, så la oss gå til politistasjonen. Da jeg sa det, forsvant han. Jeg har alltid med meg en flaske med vann og vaskemiddel når jeg lufter hundene mine. Men også andre utlendinger risikerer å bli lurt.

En annen person som flyttet til Spania og bosatte seg i Torremolinos, hadde samme opplevelse. Denne gangen viste personen som utga seg for å være politimann, en pistol for å bekrefte at han var politimann.

Slike hendelser har ført til kommentarer på sosiale medier blant utlendinger av 125 forskjellige nasjonaliteter som bor i Torremolinos.

Ifølge data fra Spanias nasjonale statistikkinstitutt (INE) bor det 1300 personer fra Storbritannia i kommunen, som har 70434 registrerte innbyggere, hvorav 700 er fra Nederland.

Ifølge politiet har det imidlertid ikke blitt rapportert om falske politifolk.

Frem til mars ble det skrevet ut 260 bøter til hundeeiere som ikke hadde plukket opp hundeavføring.

Fra ekte politifolk, vel å merke.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter