Esel-taxi i Mijas skal få det bedre

Publisert

I et halvt århundre har esel-taxi i Mijas vært emblematiske for landsbyen i Andalucia. Men over årene har utallige rapporter og kritiske artikler blitt publisert om eslenes harde hverdag og ofte svært dårlige tilstand.

Sammen med et dyremottak for esler, advokater som kjenner dyre-rett arbeider rådhuset nå med et nytt regelverk som skal regulere den kommersielle virksomheten man driver med esler i Mijas i dag.

Regelverket setter grenser for vekten man kan laste et esel med, dyres hviletid og kvaliteten på stallen dyrene står i.

Les også: Taxi i Torrevieja

– Dyrenes tilstand skal tilsi at de kan arbeide, med det mener man at de er fri for skader og er uten smerte. Dyrene som brukes som drosjer i byen skal være i god helse sier Veronica Sanches, leder for dyremottaket “El Refugio del Burrito” (Mottaket for de små elser).

Byens ordfører sier eseldrosjene er en av våre største turistattraksjoner og arven de representer må tas vare på samtidig som man forsterker inntrykket av at Mijas er en landsby som bryr seg om dyrene.

Ansvarlig byråd på kommunen sier at de over flere år har arbeidet for å forbedre dyrenes tilstand i Mijas men at man trenger å vurdere hele regelverket på nytt da dagens regelverk er gammelt.

– Byen lever i stor grad av disse dyrene.

Les vår reportasje om Esel-taxi i Mijas

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter