En tredjedel av boligene i Malaga kjøpes av utlendinger

Publisert

Utenlandske kjøpere står for en tredjedel av boligsalget i Málaga. Britene låner mest og tyskerne er i størst vekst.

Det voksende utenlandske markedet ble fremhevet under presentasjonen av Simed, Salón Inmobiliario Mediterráneo, et arrangement som fokuserer på ferieboliger og eiendomsinvesteringer. Ifølge data fra boligportalen Idealista, som ble presentert på arrangementet, har det vært en økende trend blant tyske kjøpere, selv om britene fortsatt dominerer når det gjelder antall boliglån. Det skriver avisen Málaga Hoy.

I fjor ble det solgt nesten 42 000 boliger i Málaga-provinsen, hvorav rundt 14 000 ble kjøpt av utenlandske investorer. Disse tallene plasserer Málaga på andreplass på landsbasis, etter Alicante, der mer enn 20 500 boliger ble solgt til utenlandske kjøpere i 2022.

Denne trenden er tydelig både langs Costa del Sol og i Málaga by, der kjøperne tiltrekkes av middelhavsklimaet og livskvaliteten, samt den velutviklede infrastrukturen og kommunikasjonene. Utenlandske kjøpere velger Málaga for å bo, jobbe, nyte pensjonisttilværelsen og av andre grunner, ifølge Violeta Aragón, generalsekretær i den lokale byggeforeningen ACP.

Carlos Rueda, direktør for Idealista i Sør-Spania, sier at det er et misforhold mellom tilbud og etterspørsel, med en nedgang i tilbudet på 20 % og en økning i etterspørselen på 18,5 % siden 2022. Dette har presset opp prisene. Det er nå 11 prosent dyrere å kjøpe bolig i provinsen enn i fjor, og i Málaga by har prisene steget med 13 prosent.

På leiemarkedet har det vært en lignende utvikling, påvirket av restriktive vilkår i boligloven. Dette har ført til at investorene har forlatt markedet, og etterspørselen har doblet seg de siste to årene, mens tilbudet har falt med 25 prosent. De mest ettertraktede kommunene for utleieboliger sies å være Alhaurín de la Torre, Alhaurín el Grande og Churriana.

Simed, Salón Inmobiliario Mediterráneo, er en nasjonal messe med fokus på ferieboliger og eiendomsinvesteringer som arrangeres 16.-18. november i kongresspalasset i Málaga. I år vil den fokusere på temaer som samarbeid mellom offentlige myndigheter og privat sektor, samt innovasjon og bærekraft.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter