Eiendomsmeglere etterlyser bedre sikkerhet på solkysten

Publisert

Regelmessige skuddvekslinger i boligfelt har lenge vært en realitet i Marbella. Og dette på toppen av innbrudd og ran. Eiendomsmeglere i Marbella har nå vært i møter med kommunen blant annet for å etterlyse flere tiltak mot kriminaliteten som kan skremme bort kjøpere.

Mandag møtte LPA kommunalråd José Eduardo Díaz og Marbellas lokale politisjef Javier Martín.

Eiendomsbransjen er en viktig og stor næring på Costa del Sol og spesielt i Marbella. Å føle seg trygg og rolig, ikke bare i høysesongen, men også i lavsesongen er fundamentalt. Sikkerhet står i første rekke for investorer fra utlandet. Hvis de merker at det er utrygghet og problemer med sikkerheten, ser de seg om etter bolig andre steder”, sier José Carlos León, president i den nasjonale foreningen LPA (Leading Property Agents of Spain).

Den siste tiden har det vært mange innbrudd. Det har også vært skyteepisoder midt i boligområder i Nueva Andalucia hvor blant annet den svenske skolen ligger.

José Carlos León sier til Diario Sur at han gjerne skulle sett at sikkerhetsselskapene fikk flere muligheter til å forbedre sikkerheten ved inngangen til boligområder. Til nå har disse mulighetene vært begrensede, ettersom de ofte ligger på offentlig vei og det ikke har vært mulig å installere bommer eller andre sikkerhetsanordninger.

Kommunen understreker at Marbella er et svært trygt og sikkert sted å bo. Det bevilges 27 millioner euro til sikkerhet i kommunens budsjett hvert år. Kommunen opplyser at kriminaliteten synker år for år.

Det forekommer riktignok ran, men den generelle oppfatningen blant innbyggerne er at Marbella er en rolig by der man kan gå trygt og være hjemme uten å bli ranet. Dette er mulig takket være det lokale politiets arbeid sammen med det nasjonale politiet og Guardia Civil”, sier den lokale politisjefen Javier Martín.

Martín legger til at Marbella ligger langt fremme når det gjelder å investere i kameraovervåking for å virke avskrekkende. Mer enn 300 kameraer er installert på strategiske steder der det tidligere har vært hendelser.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter